Despre noi

Compania

Electromontaj SA este societate pe actiuni de tip inchis, care functioneaza in conformitate cu legile romane.
Este cel mai mare constructor de retele electrice de inalta tensiune din Romania si unul dintre cei mai importanti jucatori din acest domeniu din Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Electromontaj SA nu are incheiate in mod formal aliante strategice cu alte companii. Promoveaza produsele – conductori, cabluri, izolatori – ale SC Iproeb SA Bistrita, companie publica, listata pe MTF al Bursei de Valori Bucuresti, la care detine o participatie de control (33%).
Deasemenea, avand in vedere notorietatea si buna reputatie a companiei, aceasta este deseori invitata sa participe la licitatii de linii electrice de nivel strategic, atat in Romania cat si in Orientul Mijlociu.
In cele mai multe dintre proiecte, avand in vedere capacitatea de a furniza intregul pachet de produse si servicii, Electromontaj participa in mod individual la licitatiile organizate.

Prezentarea firmei

Click pe imagine pentru a descarca prezentarea

Misiunea

Electromontaj SA Romania continua sa ofere la nivel global solutii de constructii-montaj de linii electrice de inalta tensiune ‘’la cheie’’ si sa pastreze reputatia castigata de-a lungul a zeci de ani in Romania si in Orientul Mijlociu si sa o extinda pe alte zone globale.

Electromontaj SA vizeaza in principal realizarea de linii electrice de pionierat in zone extrem de diversificate ca forme de relief, in care know-how-ul si experienta pot face diferenta intre constructori.

Activitatea

Constructia integrala si montajul liniilor electrice de la nivel de medie tensiune pana la cele de 750 kV; linii electrice subterane, instalatii montane de transport pe cablu, constructii de parcuri eoliene impreuna cu liniile si substatiile pentru evacuarea puterii, testare stalpi in marime naturala.

Marketing

Principiul de baza al mecanismelor de marketing utilizate il reprezinta brandul ‘’Electromontaj’’ si notorietatea acestuia, intretinut prin lucrarile efectuate perfect, fara penalitati, arbitraje sau procese in relatia cu beneficiarii.

Servicii si Produse

Principala sursa de venituri a companiei este constructia si montajul liniilor electrice de inalta tensiune.

La nivel de produse, Electromontaj SA produce si comercializeaza:

  • Stalpi metalici zabreliti zincati, alte structuri metalice sudate sau bulonate
  • Cleme și armaturi pentru lanturi de prindere conductor
  • Electromontaj SA are un parteneriat privilegiat informal cu Iproeb SA, la care detine un pachet de control, si de la care achizitioneaza cabluri electrice, conductor si izolatori
  • In anul 2014, lista serviciilor s-a completat prin constructia Statiei de Incercare a Stalpilor, cea mai mare din Europa.

Cercetarea si dezvoltarea

Compania elaboreaza proiecte de linii electrice, inclusiv proiectarea stalpilor și statiilor de transformare, acolo unde beneficiarul solicita respectivele servicii.

Proiectarea stalpilor aduce de cele mai multe ori, prin solutii optimizate economic in materie de rezistenta si greutate, avantaje beneficiarului prin scaderea costurilor de investitie.

Echipa Manageriala

Este formata integral din persoane cu peste 20 de ani de experienta in constructii si montaj, multi dintre acestia incepandu-si cariera chiar la Electromontaj SA, promovand de-a lungul timpului in ierarhia companiei.

Politica de personal

Electromontaj S.A. București sa concentrat în permanență pe strategia de formare a personalului său, precum și pe asigurarea unor condiții optime de muncă și de trai pentru aceștia.

ELECTROMONTAJ S.A. are în permanență aproximativ 1500 de angajați, dintre care 135 sunt ingineri.

Deasemenea ELECTROMONTAJ S.A. are un departament de proiectare care acoperă activitățile de proiectare și inginerie pentru toate proiectele.

Majoritatea angajaților sunt autorizați și instruiți în domeniul liniilor electrice și stațiilor electrice, precum și pentru lucrări în instalații electrice cu tensiuni între 0,4 și 750 kV.

In fiecare an sunt efectuate cursuri de calificare specializate pentru electricieni. În 2016, 60 de persoane au fost calificate în domeniul electrotehnic, iar 10 lucrători au fost calificați în meseria de „Electrician montare și reparatii linii electrice aeriene”. Certificatele sunt conforme cu standardele Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Modernizarea prin tehnologii și echipamente de înaltă performanță a contribuit la scăderea numărului de personal. Cu toate acestea, sporirea permanentă a cifrei de afaceri a companiei va duce cu siguranță la conservarea sau chiar la creșterea numărului actual de angajați ai Electromontaj.

Cifra medie de afaceri a ELECTROMONTAJ S.A. în ultimii 3 ani este de 69 mil. EUR, cu un vârf de 91 mil. EUR pentru anul 2015, profitul asigurand resursele financiare pentru investiții noi și plata dividendelor pentru acționari.