EMFOR Montaj S.A.

SC EMFOR MONTAJ S.A. este o societate pe acţiuni cu capital integral privat, principalul actionar fiind Electromontaj S.A.

EMFOR MONTAJ S.A. este specializată în executia la cheie a lucrărilor de construcţii în special din domeniul energetic dar și din domeniile: civile, industriale, hidrotehnice, drumuri si poduri, fundatii speciale, etc.

Compania şi-a demarat activitatea în România din anul 2000, iar progresiv a intrat pe piata internationala in domeniu, executand lucrari de fundatii speciale-pe piloti sau coloane, in tari din Orientul Mijlociu cum ar fi: Emiratele Arabe Unite, Iordania, Qatar, etc.

În domeniul lucrarilor complexe ingineresti, EMFOR execută următoarele tipuri de lucrări:

– Tratarea şi îmbunătăţirea terenului pentru fundaţii.

– Stabilizarea versanților naturali și a formaţiunilor artificiale cu ancore de tensiune activă și pasivă, sau prin tehnologii combinate de injectare, drenare,ancorare.

– Drenarea terenurilor de fundație, a versanților naturali și a formaţiunilor artificiale.

– Fundații speciale de mica si mare adancime, din categoria fundatiilor pe: Piloti / coloane independente sau grupuri, incinte de piloti, coloane si radier, atat in plan vertical cat si inclinat, etc.

– Foraje orizontale dirijate pentru subtraversari si instalare utilităţi.

Realizarea unor astfel de lucrări, în general, ascunse și de înaltă tehnicitate se face de către specialiști calificați, cu o mare experiență în domeniu, împreună cu tehnicieni, muncitori si deserventi de utilaj calificați.

Activitatea principala ce defineste domeniul in care exceleaza S.C. EMFOR SA si in care se face recunoscut pe piata lucrarilor de constructii, este executia fundatiilor speciale de tip piloti/coloane forate.

In conditii normale SC EMFOR MONTAJ SA executa lucrari de fundatii pe coloane in terenuri medii si accidentate, in special pentru stalpii metalici ce fac parte din obiectivele energetice de transport si distributie a energiei electrice:

  • Linii electrice aeriene de medie, inalta si foarte inalta tensiune (110kV, 220Kv, 400Kv, 750Kv), precum si pentru statiile de transformare aferente, independenta sau alaturi de SC Electromontaj SA Bucuresti.

Aceste tipuri de fundatii se folosesc la majoritatea categoriilor lucrarilor ingineresti, iar SC EMFOR MONTAJ SA, face posibil acest lucru avand o dotare performanta in domeniu, echipamentele propri de foraj au productivitate crescută și sunt produse de companii de specialitate si cu tradiţie in domeniu, cum ar fi BAUER Maschinen GmbH, Klem, Hutte, Vermeer.

Construire LEA 400kV, legătură energetică România-Serbia, între Reşiţa (RO) – Pancevo (SRB), totalizand 15500 m foraj/ fundatii forate, cu diametru de 1000mm.

Echipamentul de foraj orizontal dirijat Vermeer Navigator ajută la instalarea utilităților, subtraversari cai de comunicatie, drenaje,etc.

D16x20 Seria II, aduce performanţă la o gamă largă de foraje orizontale dirijate.

Electromontaj S.A., din care face parte și EMFOR MONTAJ, are propria flotă de mijloace de transport, printre acestea se poate evidentia puternicul Volvo FH16 700, împreună cu remorca Faymonville cu 7 axe.

Astfel echipamentele de foraj, de mare tonaj, pot ajunge în cel mai scurt timp ori de câte ori beneficiarul solicita, sau la nevoie pentru a interveni prompt in cazul unor avarii aparute la constructiile ingineresti-de ex. din cadrul Sitemului Energetic National.