Produse și servicii

Prin organizarea și personalul său, ELECTROMONTAJ S.A. acoperă toate activitățile implicate în implementarea proiectelor la cheie: licitație, inginerie, comercializare, proiectare, fabricare, montaj, punere în funcțiune.

ELECTROMONTAJ S.A oferă clienților din întreaga lume o gamă completă de activitați în domeniul energiei electrice precum:

I. Proiecte la cheie pentru:

- Linii electrice aeriene de până la 750 kV

Electromontaj S.A. București este unul dintre cei mai experimentați proiectanți și producători de stâlpi pentru linii electrice cu o gamă de tensiune cuprinsă între 0.4 kV şi 750 kV.

Electromontaj S.A. București are capacitatea de execuţie atat a proiectului de bază, dar și de detaliu pentru stâlpi datorita grupului său foarte experimentat de proiectare și, de asemenea, de realizare a încercărilor mecanice a prototipurilor la sarcinile cerute de proiect.

Stâlpii sunt fabricați pe linii CNC complet automatizate, galvanizați și pachetizati în conformitate cu standardele internaționale și cerințele clientului. Livrarea in santier sau la destinatia ceruta de client se face in conformitate cu Incoterms 2000.

 

- Statii electrice de conexiuni si de transformare pana la 750 kV

Coroborând tehnologiile moderne aplicate, logistica și dotările în utilaje și personal de înaltă calificare cu realizările de un volum impresionant în condițiile impuse de autorizările și atestatele obținute, societatea ELECTROMONTAJ S.A este partenerul dumneavoastră de încredere pentru realizarea "la cheie" a oricărei game de servicii, lucrări și instalații energetice în țară și în străinătate ca:

  • Stații electrice de transformare până la 750kV
  • Lucrări electrice: instalarea echipamentelor, transformatoare, panouri de comandă, protecții, telecomunicații și SCADA.
  • Costructii: gantriuri și alte structuri metalice
  • Lucrări Civile: fundații, șanțuri, clădiri
  • Mutare trafo dintr-o stație în alta
  • Măsurători și teste de toate genurile - Vezi lista

- Cabluri subterane până la 400 kV


- Rețele de electrificare rurală


- Lucrări publice urbane(iluminat, transport public)


- Microhidrocentrale


- Centrale eoliene, fotovoltaice

II. Consultanță, inginerie, proiectare, investigații și studii tehnice, asistență tehnică și supervizare.

Prin personalul său specializat, ELECTROMONTAJ SA oferă o gamă largă de activități de export: furnizarea de echipamente, studii, proiectări, consultanță, dezvoltarea de programe informatice, lucrări de montare a construcțiilor, asistență tehnică, proiecte la cheie și poate fi partenerul dumneavoastră ca antreprenor principal au subcontractant.

III. Lucrări speciale :

-  Încercări mecanice structuri în mărime naturală

Statia de Incercari Stalpi ELECTROMONTAJ este localizata in Bucuresti, in imediata vecinatate a Fabricii de Stalpi Metalici ELECTROMONTAJ.

Sarcinile verticale, longitudinale, transversale si de vant sunt aplicate de catre trolii electrice la viteza redusa constanta. Simultan pot fi exercitate si masurate un numar maxim de 66 de sarcini.

Sarcinile sunt aplicate stalpului testat in mod independent, gestionate din camera de control prin Sistemul SCADA, unde echipa care asista la test, poate urmari “on-line” testul.

Statia de Incercari Stalpi este capabila sa realizeze teste de proiectare pentru stalpi giganti cu mai multe circuite, de pan la 90 metri inaltime, cu baza de 35 x 35 metri, sarcina de comprimare 800 tone si sarcina de intindere 730 tone.

Testele de proiectare si de proba sunt realizate in conformitate cu IEC Standard 60652 : 2002 LOADING TESTS ON OVERHEAD LINE STRUCTURES at FULL SCALE.

Mai mult

Tratarea online a uleiurilor de transformator

 

 Tratamentul on-line(tratarea/ purificarea uleiului unui transformator energizat) este utilizat în principal în regiunile cu o umiditate ridicată a aerului și de gradul de incarcare al retelei.

După o scurtă perioadă de instalare, în care transformatorul este deconectat de la rețea pentru cuplarea la instalația de tratare a uleiului, transformatorul poate fi reconectat cu reteaua. Uleiul va fi recirculat continuu si purificat în timp ce transformatorul este în funcționare normală.

Mai mult

- Remediere avarii LEA 110-400kV

Electromontaj S.A. asigura tot ce este necesar pentru inchiderea provizorie a circuitului in zona avariata și ulterior constructia sau repararea liniei existente. Din 2002 sistemul de avarie a fost folosit de nenumarate ori in retelele Transelectrica, Electrica și NEPCO (Iordania).

Stalpii de interventie de tip sustinere in aliniament si colt au fost special proiectati, testati si omologati de Electromontaj SA Bucuresti in 2001 pentru folosirea lor in contractul de avarii cu Transelectrica, sistemul oferind un avantaj substantial clientului prin rapiditatea punerii in functiune a zonei avariate .

Electromontaj S.A. Bucuresti detine din anul 2002, o solutie de remediere rapida a posibilelor avarii din reteaua aeriana de LEA 110-400 kV, unica in Romania, prin folosirea unor stalpi de interventie.

Mai mult

- Fundatii clasice si forate, investigarea și cercetarea solului

EMFOR MONTAJ S.A. este specializată în executia la cheie a lucrărilor de construcţii în special din domeniul energetic dar și din domeniile: civile, industriale, hidrotehnice, drumuri si poduri, fundatii speciale,etc.

SC EMFOR MONTAJ S.A. este o societate pe acţiuni cu capital integral privat, principalul actionar fiind Electromontaj S.A.

Compania şi-a demarat activitatea în România din anul 2000, iar progresiv a intrat pe piata internationala in domeniu, executand lucrari de fundatii speciale-pe piloti sau coloane, in tari din Orientul Mijlociu cum ar fi: Emiratele Arabe Unite, Iordania, Qatar.

Detalii EMFOR

- Studii de inginerie și lucrări de proiectare

- Asistența tehnică și supravegherea lucrărilor la fața locului

- Teste la punerea în funcțiune

- Cursuri de pregătire

IV. Producția și furnizarea de:

ELECTROMONTAJ S.A detine o fabrica proprie pentru fabricatia de  stâlpi metalici zincati din cornier, structuri din oțel in special pentru stații electrice și cleme și armaturi pentru liniile de medie si inalta tensiune.

-  Stâlpi din oțel zincat pentru liniile electrice aeriene

Fabrica de stâlpi metalici zincati - FSMZ este situată în București si are o capacitate de producție totală de 20.000 tone pe an. Produce în principal stâlpi din cornier pentru linii de inalta tensiune, precum și gantriuri și alte structuri pentru stații sau proiecte industriale.

Instalațiile de producție se bazează pe trei hale principale pentru tăierea și ștanțarea materialului și pentru zincarea la cald. Liniile de tăiere sunt echipate cu mașinile computerizate FICEP (origine italiană), Vernet-Behringer (Franța) și alte mașini CNC pentru tăierea si perforarea tablelor. Echipamentele si procesele pentru zincare (spălare, curatare chimica, decapare, pasivare, preîncălzire etc.) includ de asemenea, sisteme speciale de ventilație pentru controlul temperaturii băii în timpul procesării si respecta standardele SR-EN ISO 1461 și ASTM 123M.

Dispozitive și accesorii pentru liniile și stațiile electrice

Fabrica Electromontaj-FCA din Câmpina, înființată în 1984, are o producție anuală de 750 tone de dispozitive și echipamente specifice tensiunii înalte, materializată în peste 890 de produse grupate în 22 de clase.

Structuri din oțel pentru stații și proiecte industriale

- Produse IPROEB