Remediere avarii

Electromontaj S.A. Bucuresti  detine din anul 2002, o solutie de remediere rapida a posibilelor avarii din reteaua aeriana de LEA 110-400 kV, unica in Romania, prin folosirea unor stalpi  de interventie.

Stalpii de interventie  de tip  sustinere in aliniament si  colt  au fost special proiectati, testati si omologati de Electromontaj SA Bucuresti  in 2001 pentru folosirea lor in contractul de avarii cu Transelectrica, sistemul oferind un avantaj substantial clientului  prin rapiditatea punerii in functiune a zonei avariate .

Acesti stalpi de interventie se amplaseaza pe fundatii provizorii ce nu necesita lucrari de excavatii si sunt ancorati cu ancore ingropate. Functie de profilul zonei  avariate  și tinand cont de domeniile de utilizare a stalpilor, se realizeaza un proiect de catre Electromontaj.

Electromontaj S.A. asigura tot ce este necesar pentru inchiderea provizorie in regim de urgenta a circuitului in zona avariata și ulterior constructia sau repararea liniei permanente.

 In cazul remedierilor unor avarii, in responsabilitatea  clientului sunt doar:

  • Obtinerea acordurilor propietarilor din zona avariata   
  • Plata despagubirilor pentru terenul ocupat temporar si drumurile de acces folosite
  • Eventuale autorizatii si avize solicitate de  autoritatile  din zona

In Romania au fost folositi aproape in fiecare an pe liniile Transelectrica sau Electrica, ultima avarie majora in 2016, zona Iernut, LEA 400kV, dar au fost folositi cu succes si la provizoratul avariei liniei 400kV Aqaba Amman South în martie 2010, în Iordania, client NEPCO