Caută
Close this search box.

Electromontaj S.A omologhează stâlp de susţinere de tip Sn 110.102C

În data de 25.07.2017 Electromontaj S.A a testat un nou stâlp de susţinere. Tipul stâlpului care a fost încercat: Stâlp de susţinere: Sn 110.102C, LEA 110kV, Simplu Circuit, România.

Proiectant: Electromontaj S.A.
Fabricant: Electromontaj S.A Fabrica de Stâlpii Metalici Zincaţi

Stâlpul a fost supus urmatoarelor cazuri de încercare:

– Caz de încercare nr. 1 – Caz de calcul Nr. 7, Ipoteza A1-RP, Avarie conductor de protecţie;
– Caz de încercare nr. 2 – Caz de calcul Nr. 10, Ipoteza A1-RC3, Avarie consola 3, dreapta jos;
– Caz de încercare nr. 3 – Caz de calcul Nr. 8, Ipoteza A1-RC1, Avarie consola 1, dreapta sus;
– Caz de încercare nr. 4 – Caz de calcul Nr. 1, Ipoteza N1, Normal, vânt maxim transversal;
– Caz de încercare nr. 5 – Caz de calcul Nr. 2, Ipoteza N2, Normal, vânt transversal+chiciură;
– Caz de încercare nr. 6 – Caz de calcul Nr. 2, Ipoteza N2, Normal, vânt transversal+chiciură – Caz de distrugere;

Încercarea s-a efectuat în conformitate cu PE 105/90 – Metodologie pentru dimensionarea stâlpilor metalici ai LEA – Anexa A 2 – Încercările stâlpilor LEA – Metodologie

1. Destinația produsului

Stâlpul metalic de susținere tip Sn 110102C (Compactizat) proiectat, testat și omologat de Electromontaj S.A București este destinat să fie montat în linii electrice de 110 kv S.C noi sau existente unde au fost folosiți stâlpi de beton (Montați în fundație tip pahar).

Stâlpii de beton din liniile de 110 kv SC sau DC au în general durata de viață expirată și la apariția unor fenomene meteo deosebite (Vânt puternic, chiciură, etc.) aceștia cedează, în general fenomenul întâmplându-se la un număr însemnat de stâlpi.

Acest tip de stâlp a fost proiectat datorită dispariției furnizorilor de stâlpi de beton de pe piața din România și apariției unor stâlpi similari din țeavă metalică poligonală sau din material compozit dar la prețuri foarte mari.

Datorită dimensiunilor stâlpului la bază (1000/1000 mm) fundația stâlpului ocupă aceeași suprafața ca un stâlp din beton obișnuit (1,6 x 1,6 m), nefiind necesară achiziția de teren suplimentar obligatorie în cazul montării unui stâlp din metal obișnuit.

2. Descrierea produsului

Stâlpul Sn 110102C este o construcție metalică zăbrelită realizat din corniere de diferite dimensiuni și tablă din material S235 și S355JO și șuruburi grupa 8,8. Stâlpul este alcătuit din patru tronsoane care asigură înălțimea maximă de 23,759 metri, trei console pentru prinderea fazelor și un vârfar pentru fixarea firului de gardă atât în varianta de susținere cât și în varianta de întindere, folosit pentru OPGW.

3. Caracteristici tehnice

Deschiderea la bază: 1000 x 1000 mm
Înălțime stâlp: 23.750 mm

4. Instrucțiuni de montaj

Stâlpul Sn 110102C se montează cu macaraua în conformitate cu diagrama de lucru a macaralei sau cu biga în zone accidentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *